Home Project Car2Cloud maakt mobiliteit duurzamer
Project Car2Cloud maakt mobiliteit duurzamer

In het project Car2Cloud werken studenten samen met bedrijven en onderzoekers in de ontwikkeling van Satelliet Navigatie (SatNav-technologie) binnen de context van een open data infrastructuur. Op basis hiervan kunnen allerlei publieke en commerciële toepassingen worden ontwikkeld. Bijvoorbeeld of we op een innovatieve manier onze mobiliteit duurzamer kunnen maken.

 

Steeds meer bedrijven willen investeren in duurzame mobiliteit, maar de stimulans voor werknemers om hun reis- en rijgedrag bewust aan te passen ontbreekt over het algemeen, vooral wanneer werknemers voor woon- werkverkeer én zakelijk verkeer afhankelijk zijn van de auto is er weinig of geen (realtime) informatie.

Kennisbruggen - Rotterdam Open Data

Binnen het project Kennisbruggen is een 20-tal studenten van de Hogeschool Rotterdam een half jaar bezig geweest met het ontwikkelen van (betaalde) social media diensten die op basis van realtime autodata (rijgedrag, emissies) deelnemers onderling uitdaagt duurzaam te rijden.  Vanuit Rotterdam Open data is interessant hoe de stad als geheel hiervan kan profiteren.

Marktkansen Car2Cloud

Gedurende het project is vaart gemaakt met het aanhaken van bedrijven die marktkansen zien om met autodata nieuwe diensten te ontwikkelen en te vermarkten. De concepten zijn een belangrijke leidraad en vormen de basis voor verdere ontwikkelingen waarmee  de Kennisalliantie, Cannibal Games, Sownet Technologies en Sense Observations Systems het customer discovery proces verder inrichten om productontwikkeling en marktontwikkeling hand in hand te laten gaan.

 

  Cannibal game studiosSenseSownet technologies

Inloggen
Naam
Wachtwoord
Inloggen met OpenID
Lettergrootte
Verklein tekst Vergroot tekst
Convenant Partners
Partners
Nieuws
Kennisbruggen nieuws